Popradskú galériu - Elektráreň čaká rozsiahla rekonštrukcia

06.09.2005 Poprad

Poprad 6. septembra (TASR) - Nový projekt rekonštrukcie Elektrárne, netradičných výstavných priestorov Tatranskej galérie v Poprade predstavili dnes verejnos...
Poprad 6. septembra (TASR) - Nový projekt rekonštrukcie Elektrárne, netradičných výstavných priestorov Tatranskej galérie v Poprade predstavili dnes verejnosti. Riaditeľka galérie Anna Ondrušeková pre TASR konštatovala, že išlo o prvý krok nevyhnutný pre získanie stavebného povolenia a následne finančného zabezpečenia prác.

Budova Elektrárne nie je vykurovaná, takže v prevádzke je iba pol roka. Osobitne náročná bude rekonštrukcia interiéru. Práce si vyžiadajú asi 50 miliónov korún. Riaditeľa predpokladá, že prostriedky sa im podarí získať z viacerých zdrojov, zo štrukturálnych fondov, nadácií i od sponzorov.
\"Dostali sme dva milióny korún, z ktorých časť sme použili na projekt a druhú časť využijeme na zateplenie strechy a izoláciu terasy, ktorá je v havarijnom stave, \" spresnila Ondrušeková. Začiatok samotných prác závisí podľa nej od prílivu financií.
Tohtoročná výstavná sezóna v Elektrárni Tatranskej galérie končí 30. septembra. Následne začnú s opravou strechy a niektorých okien. Rekonštrukčné práce by nemali ovplyvniť priebeh budúcoročnej návštevnej sezóny v Elektrárni. \"Za trinásť rokov sme ani raz neprerušili výstavný program. Vždy sme v máji otvorili sezónu a rovnako tak by sme chceli postupovať aj v budúcom roku, \" spresnila riaditeľka. Dodala, že rekonštrukčné práce budú robiť \"za pochodu\".
 

Vyberte región

mark